22 Kasım 2013 Cuma

Diş Buğdayı Etkinliğimiz

Miniklerin ilk dişleri heyecanla bekleniyor. Dişler gelirken çekilen sıkıntılar zorlayıcı olsa da ağızdaki minik beyaz dişler bebeğin sevimliliğini arttırıyor bence.


Bizim ilk diş alt çenenin sağ ortasında çıktı. Diş buğdayı olayını daha önceden düşünmemiştim. Bir iki günlüğüne annane ile dede de bizde iken yapalım mı yapmayalım mı derken, yapmaya karar verdik. İnternet tarayıcısına "diş buğdayı" yazınca neler neler çıkıyor şaşırırsınız. Diş şeklinde pastalar, kurabiyeler, çeşit çeşit süsler, oyuncaklar... Zamanımız kısıtlı olduğundan böyle detaylı bir parti yapamayacaktık ama ailecek bir arada olmak daha önemli değil mi? 

Adı üstünde diş buğdayı, buğday, kuruyemiş, meyve ve şekerle yapılan bir aşı var. Muharrem ayında olduğumuz için biz onu da aşure ile değiştirdik. Biz annemle aşure pişirdik, Emre kurabiyeleri yaptı, ben de evde bulduğum malzemelerden bir diş yaptım. 

Sincaplarımız
Üstü çikolata kaplı kirpiler
Aşuremiz çok güzel oldu
Diş şeklinde kurabiyeleri Emre yaptı, yazısını ben yazdım
Diş buğdayının en önemli olayı meslek tepsisi. Babası oğluma bol seçenekli bir tepsi hazırladı. Şerit metre, büyüteç, kalem, hesap makinası, banka kartı, pasta süsleme şekeri, Nazım Hikmet'in bir şiir kitabı (Ne Güzel Şey Seni Sevmek), ilaç kutusu, mezura, makas, bilgisayar faresi...

Rüzgar tercihini yapıyor
Rüzgar elini önce banka kartına uzattı ama tercihini pasta süsleme şekeri tüpünden yana kullandı. Oğlumuz ilerde bir Jamie Oliver olacak diye çok sevindik. 

Sonra da bol bol fotoğraf çekindik.



Rüzgar babannesi ile
Annanemiz ve dedemiz
Sakız da Rüzgar'ın dişini kutladı
Bu güzel günde sevgili arkadaşlarımız Hande ile Sertan ve tabii ki Rüzgar'ın kankası Kerem de bizimleydi.

2 yorum: